دستگاه های مه پاش از رطوبت ساز های پرکاربرد در سال های اخیر به شمار می‌روند. اساس کار این دستگاه ها تبدیل آب به مه پرفشار و خروج آن از طریق نازل مه پاش است. ذرات مه قبل از اینکه به سطح زمین برسند تبخیر شده و باعث خنکی و مرطوب شدن محیط می شوند.

از مشکلات متداول این دستگاه ها، چکه کردن نازل های مه پاش بعد از خاموش شدن پمپ مه پاش است. برای حل این مشکل، از سیستمی تحت عنوان ضد چکه مه پاش استفاده می کنیم. در ادامه به بررسی علت استفاده از این سیستم و نحوه عملکرد آن خواهیم پرداخت.

ضد چکه مه پاش چیست و چه کاربردی دارد؟

سیستم ضد چکه مه پاش مانع خروج آب از نازل ها در هنگام خاموشی مه پاش می‌شود. این سیستم یا آنتی دریپ مخصوص مه پاش های کم فشار می‌باشد. وجود این سیستم باعث قطع جریان آب باقیمانده در لوله و اتصالات در زمان خاموشی پمپ می‌شود.

از این اتصالات در مکان هایی مانند گلخانه ها که ریزش قطرات آب به بستر کشت آسیب می‌رساند استفاده می شود. همینطور در رستوران ها و کافی شاپ ها که محل نشستن و استراحت افراد می باشد به کار می‌رود و از چکه کردن آب از مه پاش به صورت خودکار در زمان خاموشی پمپ جلوگیری می‌کند، در سیستم های ضد عفونی کننده نیز به کار می‌رود.

به این نکته توجه داشته باشید که در صورت رعایت نکات نگهداری مه پاش درصد بسیار کمی ممکن است مواجه این مورد از مشکلات شوید،‌ از این رو ما به شما عزیزان پیشنهاد می‌کنیم برای رعایت اصول نگهداری مه پاش با مقاله مه پاش صنعت همراه باشید و در صورت هرگونه سوال یا ابهام با کارشناسان مه پاش صنعت به شماره تماس ۰۹۱۹۴۶۹۰۶۴۹ در ارتباط باشید.

نحوه عملکرد دستگاه شیر چکه مه پاش

زمانی که دستگاه مه پاش روشن است فشار داخل سیستم زیاد است. به محض خاموش شدن پمپ مه پاش فشار داخل سیستم پی در پی کم می‌شود. تا جایی که فشار داخل لوله های مه پاش به ۲۰ تا ۴۰ بار می رسد.

مقاله پیشنهادی: مه پاش باغ و مزایا و معایب آن

در این زمان فنر و لاستیک سیستم ضد چکه نازل ها مسیر خروجی آب را مسدود می‌کنند. این امر مانع از چکه کردن نازل های مه پاش می‌شود.

علت چکه کردن نازل مه پاش و راه حل های آن

علت اصلی چکه کردن نازل مه پاش خوب بسته نشدن مسیر خروجی داخل نازل است که دو دلیل دارد:

  • فنر نازل های مه پاش قدرت کافی را نداشته باشد یا بعد از مدتی از کار قدرت آن کاهش پیدا کرده باشد و نتواند مسیر آب خروجی را به طور کامل ببندد. در این هنگام می توانید با راه های مختلف آب داخل سیستم مه پاش را بعد از خاموش شدن پمپ خالی کنید تا فشار آبی برای چکه کردن وجود نداشته باشد. یکی از این راه ها نصب شیر برقی با تحمل فشار بالا است. شما باید با توجه به حجم سیستم مه پاش تعداد آن برآورد کنید و آن را به صورتی تنظیم کنید که بلافاصله بعد از خاموش شدن پمپ مه پاش مسیر آب را باز کند تا آب داخل سیستم تخلیه شود و دوباره شیر برقی بسته شود.
  • ممکن است ذرات ریز موجود در آب در لاستیک انتهای فنر نازل مه پاش رسوب کنند و مانع از بسته شدن کامل مسیر شوند. برای رفع این مشکل و حذف ذرات ریز موجود در آب هم باید یک سیستم تصفیه مناسب انتخاب کنید تا از کیفیت آب ورودی به دستگاه مه پاش اطمینان خاطر داشته باشید.
علت چکه کردن نازل مه پاش و راه حل های آن

نحوه نصب شیر ضد چکه

شیر ضد چکه مانند بست ابتدایی بین نازل مه پاش و لوله قرار می‌گیرد. برای نصب آن میبایست قسمت زائده دار آن را به لوله و قسمت دیگر آن را به نازل مه پاش وصل کنید. در این تکنولوژی دیافراگمی از جنس سیلیکون وجود داردکه همانند سوپاپ در اثر فشار باز و در هنگام قطع فشار مسیر آب را می بندد و اگر این لاستیک خراب شد باید تعویض شود.

قیمت چکه گیر مه پاش

 چکه گیرهای مه پاش با توجه به جنس و برند از‎نظر قیمت متفاوت هستند. شما می‎توانید با توجه به نیاز و توان مالی خود، یکی از بهترین انواع آن را که در برابر آسیب دیدن و فرسوده شدن مقاومت بالایی دارند را خریداری کنید.

نتیجه گیری

استفاده از سیستم چکه گیر مه پاش در محیط های عمومی مانند رستوران ها و کافی شاپ ها که محل رفت و آمد و نشستن افراد است به منظور راحتی و آسایش افراد بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

وجود این سیستم باعث می شود زمانی که مه پاش خاموش می‌شود، آب موجود در لوله به صورت چکه ای از نازل خارج نشود و تنها زمان روشن بودن سیستم مه پاش به شکل مه خارج شود.

برای کسب مشاوره و اطلاعات بیشتر در زمینه خرید مه پاش نیز می توانید از کارشناسان مه پاش صنعت اطلاعات کاملی را کسب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *