وبلاگ

اجزای سیستم آبیاری قطره ای چیست؟ آشنایی با ۵ قسمت مهم

اجزا و قسمت های مختلف سیستم آبیاری قطره ای

سیستم آبیاری قطره ای از قطعات مختلفی تشکیل شده است. شما باید موقع خرید، مطمئن شوید که هر یک از این قطعات کیفیت کافی را دارند و می توانند به بهترین شکل ممکن روند آبیاری را برای شما انجام دهند. در ادامه، ما مهم ترین اجزای سیستم آبیاری قطره ای را به شما معرفی می کنیم و توضیح می دهیم که هر یک از این قطعات می توانند تا چه حد به رشد گیاهان شما کمک کنند. پس اگر شما هم گلخانه یا باغچه کوچکی دارید و می خواهید با استفاده از آبیاری قطره ای گیاهان موجود در آن را آبیاری کنید، حتماً تا پایان همراه ما باشید.

سیستم آبیاری قطره ای چیست؟

سیستم آبیاری قطره ای به لوازمی گفته می شود که در کنار یکدیگر، به آبیاری قطره ای گیاهان شما کمک می کنند. مفهوم این موضوع این است که در این سیستم، اجزای مختلفی وجود دارند که آب را به صورت قطره ای به پای گیاهان شما می رسانند. این روش مزایای بسیار زیادی دارد و موجب می شود که تا حد خیلی زیادی از هدر رفت آب جلوگیری شود.

سیستم آبیاری قطره ای چیست؟

این سیستم به این صورت عمل می کند که آب را از قسمت منبع پمپاژ کرده و به نازل ها و قطره چکان ها می رساند. سپس آب با توجه به نحوه تنظیماتی که شما اعمال کرده اید، به صورت قطره قطره به ریشه گیاهان می رسد. این روش موجب می شود که آفت ها و بیماری هایی که در گیاهان وجود دارند، به گیاهان دیگر منتقل نشوند. همچنین برای موقعیت هایی که نمی خواهید آب خیلی زیادی مصرف کنید، گزینه بسیار مناسبی به نظر می رسد.

اجزای سیستم آبیاری قطره ای

با توجه به نوع سیستم آبیاری قطره ای که شما خریداری می کنید، ممکن است اجزای موجود در آن تا حد خیلی زیادی با یکدیگر متفاوت باشند. به همین دلیل هم نمی توان گفت که تمام سیستم های آبیاری قطره ای لزوماً اجزای شبیه به یکدیگر دارند.

با این حال، برخی قطعات در اغلب سیستم های آبیاری قطره ای مشابه یکدیگر هستند و در بسیاری از دستگاه ها وجود دارند در ادامه، برخی از مهم ترین اجزای سیستم آبیاری قطره ای را به شما معرفی می کنیم و توضیح مختصری درباره هر یک ارائه می دهیم: 

1. پمپ آب 

پمپ آب یکی از مهم ترین اجزای این سیستم شناخته می شود که وظیفه انتقال آب از منبع ذخیره آب به سمت نازل و قطره چکان ها را بر عهده دارد. بهتر است تا حد امکان، از پمپ های فشار قوی استفاده کنید تا بتوانند آب را با بالاترین فشار ممکن، به سمت شلنگ و لوله های اصلی هدایت کنند. 

شما فقط زمانی می توانید از سیستم های کم فشار یا حتی گاهی مواقع بدون پمپ استفاده کنید که زمین تحت کشت مورد نظر شما شیب کافی داشته باشد و نیروی گرانش به خودی خود، آب را به سمت شیلنگ ها هدایت کند. 

بیشتر بخوانید: راه حلی برای رفع گرفتگی قطره چکان

2. قطره چکان ها از اجزای سیستم آبیاری قطره ای

از دیگر قطعات مهم موجود در سیستم آبیاری قطره ای، می توان به قطره چکان ها اشاره کرد. قطره چکان ها با توجه به قابلیت هایی که دارند، می توانند برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. برای مثال، برخی از این سیستم ها می توانند فشار آب وارد شده را تغییر داده و به شکل متفاوتی آن را خارج کنند. مهم ترین وظیفه قطره چکان ها، خارج کردن آب به صورت کاملاً حساب شده و تنظیم شده است. 

قطره چکان ها از اجزای سیستم آبیاری قطره ای

فاصله بین هر قطره چکان تا قطره چکان بعدی با توجه به گیاهان کشت شده و نیاز آبی گیاه می تواند تا حد خیلی زیادی متفاوت باشد. علاوه بر این، فاکتورهای دیگری مانند جنس خاک، نوع کشت، شرایط اقلیمی و جغرافیایی و حتی شیب زمین نیز می توانند روی نوع قطره چکان تاثیر زیادی بگذارند. 

اگر به دنبال حفظ هوای یک محیط بزرگ هستید میتوانید برای خرید مه پاش بر روی آن کلیک کنید.

3. سیستم فیلتراسیون 

برای جلوگیری از گرفتگی لوله و قطره چکان ها در سیستم آبیاری قطره ای، شما باید حتماً از سیستم فیلتراسیون استفاده کنید. در حالت عادی، در آب مواد محلول زیادی مانند گل و لای وجود دارد که سیستم فیلتراسیون می تواند این ناخالصی ها را از آب جدا کند. 

سیستم فیلتراسیون

فیلترهای متنوعی برای سیستم آبیاری قطره ای وجود دارند که شما می توانید با توجه به شرایط زمین و گیاهان و حتی آب منطقه خود، از نمونه های مختلف آنها استفاده کنید. برخی از رایج ترین نمونه های فیلتر برای این سیستم، شامل مواردی مانند فیلتر توری، شنی، هیدروسیکلونی و دیسکی می شوند. در ادامه، توضیح مختصری درباره هر یک از این فیلترها ارائه می دهیم تا بهتر متوجه شوید که کدام یک برای شما مناسب تر هستند:

  • فیلتر توری: توجه به اندازه مش های موجود در این فیلتر، این سیستم می تواند ذرات را به اندازه های مختلفی از آب جدا کند. 
  • فیلتر شنی: این فیلتر معمولاً از جنس فولاد ضد زنگ یا استیل تولید می شود که می تواند خالصی های موجود در آب را در اندازه های مختلف جدا نماید. 
  • فیلتر هیدروسیکلونی: نحوه عملکرد این فیلتر به صورت نیروی گریز از مرکز است که می تواند ناخالصی های آب را تا ۹۸ درصد جدا کند. 
  • فیلتر دیسکی: ین نوع فیلتر معمولاً به شکل های مختلف وجود دارد. برخی از این فیلترها دارای سیستم خودشوینده هستند. با این حال، برخی دیگر را باید خودتان به صورت دستی بشویید. 

4. لوله و اتصالات 

برای انتقال آب به قطره چکان در سیستم آبیاری قطره ای، وجود لوله و اتصالات اهمیت بسیار زیادی دارد. این لوله ها شامل لوله های فرعی و اصلی می شوند. معمولاً لوله های آبرسانی برای انتقال آب از جنس فولاد ضد زنگ یا گاهی مواقع پی وی سی و یا حتی پلی اتیلن تولید می شوند.

شما می توانید با توجه به فشار آب، پمپ آب و حتی شیب زمین، این لوله ها را در قطرهای مختلفی خریداری کنید. البته بهتر است حتماً از قبل درباره این موارد به طور کامل تحقیق کنید و سپس با کارشناسان فروش مشورت نمایید تا بتوانید بهترین لوله و اتصالات اصلی و فرعی را خریداری کنید. 

بیشتر بخوانید: برای یادگیری چگونگی آبیاری قطره ای درختان میوه میتوانید به صفحه آن مراجعه کنید.

5. مخزن کود 

اغلب گیاهان به کود نیاز دارند. در این شرایط، شما باید از یک مخزن یا تانک کود در سیستم آبیاری قطره ای خود استفاده کنید تا بتوانید کود مورد نیاز گیاهان را با استفاده از این سیستم به صورت قطره ای به پای آنها بریزید. تانک کود با توجه به کیفیتی که دارد، می تواند از موادی مانند فلزی یا پلیمر تولید شده باشد. از طرف دیگر، ظرفیت تانک کود شما نیز می تواند با توجه به مساحت زمین و اندازه گیاهان تا حد زیادی متفاوت باشد.

مخزن کود

سخن پایانی

در این مطلب به صورت مفصل درباره برخی از مهمترین اجزای سیستم آبیاری قطره ای صحبت کردیم. همانطور که متوجه شدید، در این سیستم اجزای بسیار زیادی وجود دارند که ما فقط به برخی از مهم ترین و اصلی ترین آنها اشاره کردیم. این سیستم به شما کمک می کند تا با کمترین میزان مصرف آب، به بهترین شکل ممکن گیاهان را آبیاری کنید.

در نتیجه، گیاهان نیز رشد خیلی بهتری خواهند داشت و به سود قابل توجهی می رسید. شما می توانید برای خرید بهترین و با کیفیت ترین سیستم های آبیاری قطره ای با قیمت مناسب، همین حالا با کارشناسان ما در مه پاش صنعت تماس بگیرید.