وبلاگ

انواع مه پاش و کاربردهای هر یک را بشناسید!

انواع مه پاش

نیازی نیست حاشیه برویم! انواع مه پاش شامل مه پاش خانگی، صنعتی، نیمه صنعتی، التراسونیک، پروانه ای و مه پاش‌های دیگر هستند که هر کدام از آن‌ها برای کاربردهای متفاوتی از جمله خنک کردن هوا در فضای باز، کارخانه‌ها ، گلخانه ها و … به کار می‌روند. با استفاده از مه پاش‌ها، رطوبت هوا کاهش می‌یابد و محیطی خنک‌تر و دلپذیرتر برای کار و زندگی فراهم می‌شود. در ادامه، ما به معرفی انواع مه پاش ها و مزایای استفاده از آن ها خواهیم پرداخت.

انواع مه پاش از منظر نوع کاربرد

تقسیم بندی سیستم های مه پاش به چند صورت مختلف می تواند انجام شود. بر اساس نوع عملکرد، مه پاش ها را می توان به 3 دسته تقسیم کرد:

انواع مه پاش از منظر نوع کاربرد
  1. مه پاش خانگی: این نوع مه پاش برای استفاده در فضای باز و داخلی منازل مناسب است. مزیت این نوع مه پاش ها در کاربری بسیار آسان آن ها می باشد و نصب آن ها پیچیدگی خاصی ندارد. همچنین، مه پاش خانگی کم مصرف بوده و به هنگام خنک کردن، هوا را به صورت یکنواخت منتشر می‌کند.
  2. مه پاش نیمه صنعتی: این نوع مه پاش به عنوان یک گزینه میانی بین مه پاش صنعتی و خانگی استفاده می‌شود و برای کاربردهای متوسط مانند خنک کردن فضاهای تجاری و اداری مناسب است. مزیت این نوع مه پاش ها، قابلیت تنظیم دمای آب و سرعت باد در آن ها می باشد. در عین حال قابلیت حمل و نصب آن ها نیز هیچ پیچیدگی ای ندارد.
  3. مه پاش صنعتی: این نوع مه پاش برای کاربردهای صنعتی و تجاری مانند خنک کردن فضاهای بزرگ، شیشه‌سازی و تولید خودرو مناسب است. مه پاش صنعتی برای پوشش محدوده بزرگی از فضا مناسب است و می‌تواند به صورت اتوماتیک کنترل شود. همچنین، مه پاش صنعتی قابلیت های تنظیم دمای آب و سرعت باد خروجی را به شکل پیشرفته تری دارد که این موضوع به افزایش کارایی و بهره‌وری آن کمک می‌کند.

انواع مه پاش از لحاظ سیستم عملکردی

مه پاش‌ها از لحاظ عملکرد به 4 دسته تقسیم می شوند:

  • مه پاش اولتراسونیک با استفاده از امواج فراصوتی آب را به صورت بخار تبدیل می‌کند و به هوا منتشر می‌کند. این نوع مه پاش بسیار کم صدا و با مصرف برق کمتری نسبت به مه پاش‌های خطی نازلی عمل می‌کند. همچنین، برای تولید بخار از آب ساده استفاده می‌کند و نیازی به فشار بالا ندارد. مزیت دیگر این نوع مه پاش این است که برای کاهش رطوبت در فضاهای کوچک و حساس مانند اتاق‌های اطفال و اتاق عمل بسیار مناسب است.
  • مه پاش نازلی با استفاده از فشار آب، آب را از طریق نوار نازل‌های خطی به صورت بخار تبدیل می‌کند و به هوا منتشر می‌کند. این نوع مه پاش در محیط‌های صنعتی و با فضای بزرگ مانند کارخانجات و انبارها بسیار موثر است و البته، امروزه کاربرد های مختلفی تحت عنوان مه پاش مغازه و کافه و رستوران را نیز دارد. مه پاش نازلی می‌تواند به عنوان یک سیستم خنک کننده شبکه‌ای برای پوشش دادن فضاهای بزرگ و دور از دسترس استفاده شود. یکی از معایب این نوع مه پاش مصرف آب بیشتری نسبت به مه پاش اولتراسونیک است.
  • مه پاش پروانه ای ویژگی های جالب و منحصر به فردی دارد. این نوع مه پاش ها که به مه پاش دیسکی نیز معروف اند، دارای بدنه ضد پوسیدگی و فشارشکن برای جلوگیری از پخش قطرات آب هستند. مه پاش پروانه ای برای محیط های مختلفی از جمله گلخانه ها و دامداری ها و همچنین محیط های کوچکتر مورد استفاده قرار می گیرند.
  • پنکه مه پاش سیستم عملکردی بسیار جالب و جذابی دارد؛ از آنجایی که همه ما به دیدن پنکه های بادی عادت کرده ایم، مشاهده پنکه ای که از خودش آب می پاشد در نوع خودش واقعا جالب است! پنکه مه پاش قدرت عملکردی بسیار بالا و ظاهر بسیار شیکی دارد و قابلیت استفاده در محیط های صنعتی و تجاری را دارد؛ همچنین از لحاظ ظاهری نیز بسیار شیک است. البته شاید برخی معتقد باشند که استفاده از این پنکه ها در محیط هایی که فاصله پنکه تا مردم کم است، ایده خوبی نیست و بهتر است آن ها را در فاصله مناسبی از افراد قرار دهید تا قطرات ریز آب قبل از نشستن روی صورت و بدن افراد، تبخیر شده و محیط را خنک کنند.

انواع مه پاش از لحاظ فشار

مه پاش ها از نظر میزان فشار، به سه دسته زیر تقسیم می شوند. این تغییر فشار در سیستم های مه پاش موجب می شود که حتی کاربرد آنها نیز متفاوت باشد. به این صورت که از برخی از آنها در منازل و برخی دیگر در صنایع و مکان های تخصصی استفاده می شوند. توضیح مختصری درباره انواع مه پاش از لحاظ فشار در قسمت زیر آورده شده از:

✔ مه پاش های کم فشار

این مه پاش ها فشار خیلی کمی دارند و غالباً در آنها از سیستم پمپ استفاده نمی شود. به همین دلیل آبی که از طریق این مه پاش وارد محیط می شود، قطرات درشت تری دارد و ممکن است کمی زمین را خیس کند. مه پاش های کم فشار در واقع ساده ترین نمونه های مه پاش به شمار می آیند که فقط چند لوله و نازل دارند. به همین دلیل هم قیمت این محصولات نسبت به سایر سیستم های مه پاش مناسب تر و اقتصادی تر است. چراکه در این سیستم ها هیچ نیازی به پمپ و جریان برق نیست و به شکل بسیار ساده ای کار می کنند.

بیشترین کاربرد استفاده از مه پاش های کم فشار، مکان های مسکونی و خانه ها هستند. به علاوه، باغچه ها و گلخانه های کوچک نیز می توانند برای استفاده از این سیستم مه پاش کاملاً مناسب باشمد. گاهی مواقع نیز افراد برای آبیاری حیات و گیاهان خود از این سیستم ها استفاده می کنند که هم به خنک کردن محیط کمک کند و هم محیط را تا حدودی خیس کند.

مه پاش های کم فشار

✔ مه پاش فشار متوسط

اندازه نازل ها و قطرات آب تولید شده در مه پاش فشار متوسط کوچک تر از مه پاش های کم فشار هستند. با این حال، همچنان خیلی کم به خیس کردن محیط منجر می شوند. این محصولات به بهترین شکل ممکن محیط را خنک کرده و دمای آن را پایین می آورد.

بیشتر افراد ترجیح می دهند که از مه پاش های فشار متوسط در مکان های عمومی مانند رستوران یا کافی شاپ ها استفاده کنند. به علاوه، در هر مکان روباز دیگری که به خنک شدن نیاز داشته باشد نیز می توان از این سیستم ها استفاده کرد. از دیگر کاربردهای سیستم مه پاش های فشار متوسط، می توان به مکان های عمومی مانند مراکز خرید و فروشگاه ها اشاره کرد.

✔ مه پاش فشار قوی

در نهایت، آخرین نمونه از انواع مه پاش از لحاظ میزان فشار، مه پاش های فشار قوی هستند. این سیستم های مه پاش با پمپ قوی در اختیار شما قرار می گیرند و می توانند آب را با ذرات بسیار ریز و به شکل مه وارد محیط کنند.

مه پاش فشار قوی

به همین دلیل هم آبی که از طریق نازل های مه پاش فشار قوی وارد محیط می شود، به هیچ عنوان فضا را خیس نمی کند. برخی از مهم ترین عکس های موجود در مه پاش فشار قوی عبارتند از:

  • نازل های بسیار ریز
  • پمپ فشار قوی
  • موتور
  • لوله و اتصالات

به خاطر این که این سیستم مه پاش به هیچ عنوان باعث خیس شدن محیط نمی شود، می توان از آن در مکان های بسیار متنوعی استفاده کرد. بیشترین کاربردهای این سیستم مه پاش شامل مکان های صنعتی مانند کارخانه ها است. همچنین می توان از این سیستم در تمام مکان های جغرافیایی مانند موقعیت های خشک و شرجی استفاده کرد.

انواع مه پاش نازلی

مه پاش‌ های نازلی یکی از انواع مه پاش‌ هستند که با استفاده از نازل‌ های خطی و باریک، آب را به صورت مه به محیط اطراف می پاشانند. این نوع مه پاش‌ ها به دلیل افزایش کارایی و کاهش هدررفت آب، به طور خاص محبوبیت بسیاری در میان کشاورزان دارند.

انواع مه پاش نازلی

مدل‌های مختلف مه پاش نازلی عبارت اند از:

  • مه پاش تک نازله
  • مه پاش چهار نازله
  • مه پاش شش نازله

همچنین انواع نازل مه پاش شامل نازل تکی، نازل 4 جهته و نازل شش جهته می باشد.

کاربرد انواع مه پاش در اماکن و صنایع گوناگون

کاربرد انواع مه پاش در اماکن و صنایع گوناگون
  1. مه پاش گلخانه‌: این نوع سیستم مه پاش برای رطوبت دادن به گیاهان در داخل گلخانه استفاده می‌شود. مه پاش گلخانه معمولاً شامل یک شبکه از شیلنگ های فشار قوی هیدرولیکی است که در سقف گلخانه نصب شده و از طریق آن آب به صورت مه پاشیده می‌شود. این روش به دلیل کاهش هزینه‌های آبیاری و بهبود رشد گیاهان در گلخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. مه پاش مرغداری: مه پاش در مرغداری‌ها برای حفظ رطوبت و دمای مناسب در داخل محیط استفاده می‌شود. این سیستم مه پاش معمولاً شامل یک سیستم اسپری کننده است که به صورت خودکار عمل می‌کند و برای کاهش درصد مرگ و میر مرغ‌ها و بهبود شرایط زندگی آن‌ها به کار می رود.
  3. مه پاش گاوداری‌: مه پاش در گاوداری‌ها برای کاهش بیماری‌های تنفسی و افزایش رطوبت و خنکی محیط استفاده می‌شود.
  4. مه پاش زعفران: مه پاش در کشت و آبیاری زعفران برای افزایش رطوبت و کاهش دما در محیط استفاده می‌شود. این روش به دلیل ارتقای سیستم آبیاری و افزایش بازدهی زمین های کشت زعفران استفاده می گردد.

مه پاش صنعت کدام نوع مه پاش ها را می فروشد؟

مه پاش صنعت کدام نوع مه پاش ها را می فروشد؟

مه پاش صنعت یکی از تولیدکنندگان برتر مه پاش و سیستم‌های رطوبت ساز است. این شرکت با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز دنیا و استفاده از مواد با کیفیت، محصولات با عملکرد بالا و مطابق با نیازهای مشتریان خود تولید می‌کند. مه پاش صنعت فروشنده انواع مه پاش های نازلی و خانگی و پنکه مه پاش است و اگر شما هم به دنبال خرید مه پاش با کیفیت و با قابلیت‌های متنوع هستید، بهتر است با کارشناسان برند مه پاش صنعت مشورت کنید. این کارشناسان با توجه به نیازهای شما، بهترین مدل و اندازه مه پاش را پیشنهاد خواهند کرد تا به بهره‌وری بیشتر در کشت و کار خود برسید.

سخن پایانی

مه پاش ها ویژگی ها مختلف و متنوعی دارند و انواع مه پاش را می توان بر اساس عملکرد و نوع کاربردی که دارند، تقسیم بندی کرد. مه پاش ها امروزه به عنوان رطوبت ساز و خنک کننده های بسیار پرطرفدار و پرکاربردی در صنعت و محیط های تجاری استفاده می شوند و نقش مهمی را ایفا می کنند. امیدواریم این نوشته از مه پاش صنعت مورد توجه شما قرار گرفته باشد.