وبلاگ

طرز کار مه پاش | مه پاش چگونه کار میکند؟

طرز کار مه پاش مه پاش چگونه کار میکند؟

طرز کار مه پاش بسیار ساده و در عین حال، کارآمد است. این سیستم به گونه ای عمل می کند که بتواند به بهترین شکل ممکن، دمای محیط را کاهش دهد و رطوبت مورد نیاز را در فضا پراکنده کند. لوازم متعددی در این سیستم وجود دارند که به عملکرد بهتر آن کمک بسیار زیادی می کنند.

برخی از این لوازم شامل مواردی مانند پمپ، فیلتر، شیلنگ، پایه نازل و نازل می شوند. تمام این قطعات در کنار یکدیگر کار می کنند تا طرز کار اصلی سیستم مه پاش به وجود بیاید. اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که مه پاش چگونه کار می کند حتماً تا پایان همراه ما باشید. 

طرز کار مه پاش

اگر بخواهیم به صورت خلاصه طرز کار مه پاش را توضیح دهیم، باید بگوییم که مه پاش در واقع سیستمی است که قطرات درشت آب را به ذرات بسیار ریز به تعداد زیاد تبدیل و در فضا پراکنده می کند. این ذرات ریز اندازه بسیار کوچکی دارند و اندازه آنها می تواند بین ۵ تا نهایتاً ۱۵ میکرون باشد. 

زمانی که این ذرات بسیار ریز که به شکل مه و بخار در می آیند، در فضا پراکنده می شوند، با مولکول های هوا برخورد کرده و در بازه زمانی خیلی کوتاهی تبخیر می شوند. در طی این فرایند، دمای هوا خنک می شود و تا حد خیلی زیادی پایین می آید. 

طرز کار مه پاش

نحوه خارج کردن ذرات مه و بخار از سیستم مه پاش هم از طریق نازل ها انجام می شود. این نازل ها فشار کاری مشخصی دارند که معمولاً برای مکان های نیمه صنعتی از فشار ۷۰ بار استفاده می شود. هرچه فشار آب بیشتر باشد، نازل ها نیز می توانند آب را با فشار بیشتری در محیط پراکنده کنند. در نتیجه، هم ذرات ایجاد شده اندازه ریزتری خواهند داشت و هم سیستم مه پاش برد بیشتری دارد و قطرات را تا مسافت طولانی تری پراکنده می کند. 

طرز کار اجزای مه پاش

همان طور که در ابتدا نیز به صورت مختصر گفتیم، طرز کار هر یک از اجزای مه پاش با یکدیگر متفاوت است. هر یک از این اجزا در کنار یکدیگر کار می کنند تا بتوانند به بهبود طرز کار مه پاش کمک کنند. در ادامه، به صورت مختصر نحوه کار مه پاش و هر یک از اجزای این سیستم را توضیح می دهیم تا متوجه شوید که هر یک از این قطعات دقیقاً به چه صورتی کار می کنند و چه تاثیری در نحوه عملکرد سیستم مه پاش دارند. همچنین علاوه بر طرز کار نیاز است که روش نگهداری از آن را نیز به خوبی بدانید. برای کسب اطلاعات در این باره می توانید مقاله نگهداری مه پاش را مطالعه کنید.

1. طرز کار مخزن آب 

مخزن آب یکی از مهمترین اجزای سیستم مه پاش شناخته می شود که محل ذخیره آب این سیستم به شمار می آید. گاهی مواقع مخزن آب در واقع همان شیر ورودی آب است که به صورت مستقیم، آب از شیر به سمت سیستم مه پاش هدایت می شود.

طرز کار مخزن آب

با این حال، گاهی مواقع امکان متصل کردن سیستم مه پاش به شیر آب وجود ندارد. برای مثال، در مرغداری ها باید آب قبل از وارد شدن به سیستم مه پاش، ضد عفونی شود. در این شرایط، وجود مخزن آب برای نگهداری از آب مورد نیاز سیستم مه پاش، ضروری است. 

2. سیستم فیلتراسیون 

یکی دیگر از قطعاتی که باید حتماً در سیستم مه پاش وجود داشته باشد، سیستم فیلتراسیون است. این سیستم وظیفه فیلتر کردن مواد محلول و اضافی موجود در آب را بر عهده دارد. این سیستم باید حتماً قبل از پمپ قرار بگیرد و نحوه عملکرد آن هم به این صورت است که ذرات ناخالص موجود در آب را جدا می کند تا آب با کیفیت کافی به سیستم مه پاش برسد و باعث خراب شدن قطعات دیگر نشود. 

3. پمپ 

وسیله دیگری که در طرز کار مه پاش باید حتماً بشناسید، پمپ مه پاش است. همان طور که گفتیم، هرچه فشار پمپ بیشتر باشد، عملکرد بهتری در سیستم شاهد خواهید بود. به همین دلیل هم سعی کنید حتماً از پمپ فشار قوی استفاده کنید. نحوه عملکرد این پمپ هم به این صورت است که با فشار بسیار بالایی که دارد، آب را از مخزن به سمت شلنگ های مه پاش با قدرت خیلی بالایی هدایت می کند. 

4. شیلنگ مه پاش 

شما می توانید شلنگ مه پاش را با جنس های متفاوتی تهیه کنید. با این حال، به نظر می رسد که شیلنگ مه پاش از جنس استیل یا پلی آمید گزینه مناسب تری برای شما باشد. به خصوص که جنس پلی آمیدی، دوام و انعطاف پذیری بیشتری دارد.

شیلنگ مه پاش

از طرف دیگر، این شیلنگ باید فشار کار بیشتر از ۷۰ بار را داشته باشد. زمانی که شما سیستم مه پاش را روشن می کنید، آب با فشار قوی از طرف مخزن و پمپ، به سمت شیلنگ ها هدایت می شود. سپس این شیلنگ ها، آب را به قسمت های دیگر سیستم هدایت می کنند. 

5. پایه نازل 

اگرچه طرز کار مه پاش ارتباط مستقیمی با پایه نازل ندارد، اما این قطعه کوچک هم می تواند تاثیر قابل توجهی در بهبود کیفیت این سیستم داشته باشد. معمولاً پایه نازل به صورت فیتینگی است و باعث می شود که نازل بتواند به بهترین شکل ممکن در سیستم مه پاش قرار بگیرد. 

6. نازل مه پاش 

اکنون به مهم ترین و پراهمیت ترین قطعه سیستم مه پاش، یعنی نازل می رسیم. وظیفه نازل، این است که آب را با اندازه بسیار ریز بین ۵ تا ۱۵ میکرون، اسپری و در فضا پراکنده کند. همان طور که پیش از این نیز متوجه شدید، نازل باید دقیقاً روی پایه نازل قرار بگیرد. زمانی که آب با فشار بالا به نازل می رسد، این نازل مه پاش قطرات درشت آب را به ذرات بسیار ریز تبدیل می کند و به صورت مه و بخار در فضا پخش می کند. 

7. سیستم تایمر و رطوبت سنج 

یکی از قطعات دیگری که باعث می شود طرز کار سیستم مه پاش خیلی بهتر و سریع تر شود، سیستم تایمر است. با استفاده از این سیستم، نیازی نیست که زمان خاموشی یا روشن کردن سیستم را خودتان وارد کنید و می توانید آن را به گونه ای تنظیم کنید که در زمان مشخص شده، به صورت خودکار روشن و سپس خاموش شود. 

سیستم تایمر و رطوبت سنج

از طرف دیگر، رطوبت سنج نیز موجب می شود که شما این سیستم را به گونه ای تنظیم کنید تا اگر رطوبت محیط به حد قابل توجهی رسید، سیستم به طور خودکار خاموش شود. این گزینه ها در سیستم های مه پاش مدرن و به روز دیده می شوند و کار شما را خیلی راحت می کنند. 

سخن پایانی

در این مطلب به صورت مفصل درباره طرز کار مه پاش صحبت کردیم و برای شما توضیح دادیم که مه پاش چگونه کار می کند؟ همان طور که در این مقاله نیز متوجه شدید، در انواع مه پاش قطعات متعددی وجود دارند که نحوه کار هر یک از این قطعات با یکدیگر متفاوت است.

از طرف دیگر، نحوه کار مه پاش تا حد خیلی زیادی به کیفیت این قطعات وابسته است. اگر شما هم می خواهید این قطعات را با کیفیت بالایی تهیه کنید تا مطمئن شوید که طرز کار سیستم مه پاش تان کاملاً مناسب است، می توانید با کارشناسان ما در مه پاش صنعت ارتباط برقرار کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *