کار با مه پاش در بحث کشاورزی به خصوص سیستم های فضای سبز از مهم ترین مواردی است که باید برای آن هزینه کرد و وقت بسیار زیادی نیز برای مراقبت از محصولات برای آن در نظر گرفت. اما بسیاری از افراد هستند که تنها این محصول را تهیه می کنند و هیچ اطلاعی از نحوه کار با سیستم کلی آن ندارند. از این رو در این مقاله قصد داریم تا بیشتر با نحوه و طرز کار مه پاش صحبت کنیم. پس تا انتها با ما همراه باشید.
سیستم مه پاش چگونه عمل می کند؟
رطوبت و یک دمای مناسب برای ایجاد یک عملکرد مفید از مهم ترین عواملی است که باید برای سیستم کار با مه پاش در نظر گرفت. بر فرض مثال اگر شما قصد دارید که یک گلخانه تاسیس کنید باید در ابتدا یک مه پاش به جهت کنترل دما و رطوبت برای گلخانه خود تهیه کنید.
به سیستم مه پاش که به آن سیستم فوگر یا fogger هم می گویند که در اصل می تواند خنک سازی فضای مورد نظر را به همراه داشته باشد و یکی از مهم ترین دستگاه هایی است که در سالن های پرورش قارچ، سالن پروش دام و طیور مورد توجه قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید: مه پاش ضد عفونی کننده
البته جالب است بدانید از این سیستم تنها در فضاهای کشاورزی و دامی استفاده نمی شود بلکه امروزه در تالارها و رستوران ها و حتی شهر بازی هایی که در فصل گرما با گرمی و خشکی مواجه هستند از این سیستم استفاده می شود.
اما یکی از قسمت هایی که به ویژه مورد توجه گلخانه و فضاهای سبزی که از مه پاش استفاده می کنند قرار می گیرد این است که باید چه میزان از آب ورودی برای این دستگاه تامین شود! پاسخی که در ادامه به این سؤال داده می شود از اهمیت بالایی برخوردار است.
پودر شدن آب و رابطه آن با طرز کار مه پاش
برخی از افرادی که قصد استفاده از این وسیله کاربردی را دارند، همواره سوالاتی از دسته مصرف آب و انرژی می کنند. یعنی اینکه مه پاش تا چه حد مصرف آب و انرژی دارد و یا اینکه هزینه های آن به چه صورت خواهد بود.
باید گفت که یکی از مزایای استفاده کردن از این دستگاه به جای استفاده مستقیم از یک آب لوله کشی این است که این دستگاه قادر است آب مورد نیاز را به صورت کاملا پودر شده تبدیل کند.
بیشتر بخوانید: نگهداری مه پاش | نحوه نگه داری از مه پاش
همین باعث می شود که بدون اینکه هیچ گیاهی به طور مستقیم با آب برخورد نکند و خیلی راحت تر رطوبت مورد نیاز برای گیاه مورد نظر تامین شود.
با نصب یک سنسور به صورت خودکار می توان یک سیستم مه پاش را برای ایجاد مقدار معینی رطوبت در گلخانه و یا حتی فضاهای در نظر گرفته نصب کرد تا در زمان های مشخصی این دستگاه خاموش و روشن شده و به طور مهندسی شده ای کنترل شود.
قابلیت های سیستم مه پاش
جالب است بدانید که از مه پاش تنها برای ایجاد رطوبت استفاده نمی شود بلکه برای سم پاشی و همچنین کوددهی نیز می توان از این دستگاه استفاده کرد. همچنین این دستگاه قادر است که مقدار رطوبت مورد نیاز را کنترل کند و در نتیجه مانع از رشد آفاتی که در اثر کمبود رطوبت ایجاد می شوند، شود.
سیستم مه پاشی که در طراحی این دستگاه به کار گرفته شده می تواند از تولید گرد و غبار و ایجاد یک بوی نامطبوع که در محیط های گلخانه ای ایجاد می شود جلوگیری کند. اگر که قصد دارید در فصل سرما هم از این دستگاه استفاده کنید باید از آب گرم در سیستم مه پاش به جهت افزایش دما نیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: انواع مه پاش
سیستم پمپ طرز کار مه پاش
در زمان آشنایی با طرز کار مه پاش خوب است بدانید که اجزای تشکیل دهنده این دستگاه نیز چگونه کار می کند. فراید کار در این دستگاه به این صورت است که با یک پمپ فشار قوی به یک موتور الکتریکی متصل می شود.
در نهایت آب موجود درون مخزن مورد نظر که با یک پمپ مکش می شود فشرده خواهد شد و داخل شیلنگ مخصوصی که برای آن در نظر گرفته شده است پمپاژ می شود. در آخر هم آب توسط نازل های موجود در مه پاش بسته به شکل و اندازه آن از مه پاش خارج می شوند.