وبلاگ

همه چیز درباره دستگاه رطوبت ساز و انواع آن

انواع سیستم های رطوبت ساز

دستگاه رطوبت ساز با نام بخور سرد یا گرم نیز شناخته می شود و طرفداران بسیار زیادی در میان افرادی دارد که پوست آنها خشک است و یا به مشکلات تنفسی مبتلا هستند. دستگاه رطوبت ساز مزایای بسیار زیادی دارد و از آن در محیط های صنعتی نیز استفاده می کنند. در این مقاله به طور کامل درباره مزایای این دستگاه و مزایای استفاده از آن صحبت خواهیم کرد. به علاوه، اگر می خواهید انواع دستگاه رطوبت ساز و تفاوت آن را بشناسید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

انواع دستگاه رطوبت ساز

هر یک از انواع دستگاه رطوبت ساز برای کار خاصی کاربرد دارند و شما می توانید بعد از شناخت آنها، متوجه شوید که کدام یک برای نیاز شما مناسب تر هستند. در این قسمت، انواع دستگاه رطوبت ساز را به شما معرفی خواهیم کرد و می گوییم که هر یک از آنها چگونه کار می کنند.

1. دستگاه رطوبت ساز دیسکی

دستگاه رطوبت ساز دیسکی با استفاده از یک فن کار می کند و رطوبت و یا مه ایجاد شده را به محیط اطراف انتقال می دهد. نحوه عملکرد این دستگاه به این صورت است که قطرات آب و مه ایجاد شده را روی فن می پاشد و این فن قطعات بسیار ریز آب را به صورت مولکول های پودری در محیط مورد نظر شما پرتاب می کند.

علاوه بر فن، در این دستگاه از قطعات دیگری مانند دیسک و حلزونی نیز استفاده می شود. این قطعات اطراف فن قرار گرفته اند و با استفاده از نیروی گریز از مرکز و چرخش پروانه، به تبدیل قطرات باران به مه و ذرات پودری کمک می کنند.

رطوبت ساز دیسکی

مهم ترین کاربرد این دستگاه رطوبت ساز برای مکان هایی مانند گلخانه و سالن است. همچنین پیشنهاد می شود که تا حد امکان از این دستگاه در مکان هایی استفاده شود که آب و هوای گرم و خشکی دارند. از این رو، این گزینه برای فصل تابستان کاربرد بسیار زیادی برای گلخانه ها دارد. خیلی راحت می توانید این دستگاه را به آب شهری متصل کنید و لازم نیست که به صورت مداوم رطوبت ساز را پر از آب کنید. این دستگاه می تواند به صورت خودکار و بدون نیاز به کمک شما، رطوبت کافی را به محیط مورد نظرتان برساند.

البته باید گفت که رطوبت موجود در گلخانه ها نباید از یک حد مشخص فراتر رود و در صورت افزایش رطوبت از این محدوده، رطوبت اضافی را با استفاده از فن خارج می کنند. در نتیجه، می توان گفت که دستگاه رطوبت ساز کاربردهای بسیار زیادی برای گلخانه ها دارد.

2. دستگاه رطوبت ساز التراسونیک

یکی دیگر از انواع دستگاه رطوبت ساز که خیلی از افراد آن را با نام مه ساز سرد نیز می شناسند، رطوبت ساز التراسونیک است. این دستگاه در مقایسه با نمونه قبلی، بدون هیچ سر و صدایی کار می کند و به همین دلیل هم طرفداران خیلی بیشتری دارد. نحوه عملکرد این دستگاه بر اساس پیزوالکتریک های سرامیکی است. به این صورت که این پیزوها امواج فرا صوت التراسونیک را تولید می کنند و با انجام این کار، مولکول های آب شکسته و به بخار آب تبدیل می شود.

فن هایی در قسمت بالایی این دستگاه تعبیه شده اند که بخار آب تولید شده را به داخل محیط مورد نظر پرتاب می کنند. از این دستگاه در هتل ها و تالارها، گلخانه ها، کارخانه ها، کارگاه ها و مکان های دیگری استفاده می شود. نکته جالب توجه درباره این محصول این است که امکان تنظیم و کنترل دمای گلخانه را برای شما فراهم می کند.

مه پاش آلتراسونیک

3. رطوبت ساز نازلی

همان طور که از نام آن هم می توان حدس زد، این رطوبت ساز دارای نازل هایی است که از این طریق، مه ایجاد شده را به محیط مورد نظر هدایت می کند. از این مه پاش در مکان های مختلفی مانند سردخانه ها، سالن های پرورش قارچ، میوه و سبزی فروشی ها و سایر موارد این چنینی استفاده می شود. در این نوع مه پاش قطعات مختلفی مانند تانکر آب، پمپ آب، نازل های رطوبت و سیستم لوله کشی تعبیه شده اند که هر یک از آنها وظیفه خاصی را بر عهده دارند.

مه پاش نازلی

ریز بودن سوراخ نازل ها در این رطوبت ساز باعث شده که مولکول های آب را به طور کامل به شکل پودری به محیط اطراف منتقل کند. نکته جالب توجه درباره این رطوبت ساز این است که می توانید آن را به صورت گرم و سرد استفاده کنید. تنها کاری که باید انجام دهید، این است که برای رطوبت گرم از دیگ بخار و برای رطوبت سرد از تانکر آب معمولی استفاده کنید.

4. رطوبت ساز گرم

در نهایت، رطوبت ساز گرم آخرین نمونه از مه پاش ها شناخته می شود که می توان از آن برای گرم کردن محیط و افزایش رطوبت آن استفاده کرد. در این بخارساز از المنت های حرارتی استفاده شده است که می تواند بخار گرم کاملاً پاک و عاری از هرگونه میکروبی را به محیط برساند. از این رو، از این دستگاه در مکان های خاص حساس به میکروب مانند دستگاه های جوجه کشی استفاده می شود.

رطوبت ساز صنعتی

دستگاه بخور و سیستم عملکردی آن

دستگاه بخور در مکان هایی با آب و هوای گرم و خشک و یا در فصول سرد سال که رطوبت هوا کاهش می یابد مورد استفاده قرار می گیرد.

رطوبت ساز پروانه ای

دو نوع اصلی دارد که در هر دو نوع رطوبت به هوای محیط اضافه می شود.

  • بخور گرم: از گرما برای تولید بخار گرم استفاده می کند و مصرف برق بیشتری دارد.
  • بخور سرد: از روش های دیگر برای تولید بخار سرد استفاده می کند.
دستگاه بخور

دستگاه های بخور برای رفع ترک لب، خشکی پوست، سرفه های مکرر، خونریزی بینی، مشکلات سینوسی و  پاک سازی هوا بسیار مناسب هستند.

رطوبت ساز خانگی مهم ترین نوع رطوبت سازها

رطوبت ساز خانگی میزان رطوبت را در یک اتاق یا در کل خانه زیاد می کند و در حقیقت یک محیط دلنشین در منزل ایجاد می کند.

کاربرد های دستگاه رطوبت ساز خانگی محدود نیست و با اضافه کردن مواد ضد عفونی کننده می توان محیط را ضد عفونی کرد، همچنین می توان از دستگاه به عنوان خوشبو کننده محیط استفاده کرد.

رطوبت ساز های خانگی مصرف آب و برق بسیار کمی دارند و در عین حال بی صدا می باشند.

رطوبت ساز خانگی

تفاوت رطوبت ساز خانگی بخور سرد و گرم

به احتمال خیلی زیاد همه شما می دانید که مهمترین تفاوت رطوبت ساز خانگی سرد و گرم، دمای مه ایجاد شده توسط آنهاست. پس اگر به هوای گرم نیاز داشتید و می خواستید محیط کاملاً ضد میکروب و پاکیزه باشد، رطوبت ساز گرم می تواند گزینه کاملاً مناسبی باشد. با این حال، به نظر می رسد که رطوبت ساز سرد امنیت بیشتری دارد و همچنین می تواند میزان رطوبت محیط را تا حد قابل توجهی افزایش دهد.

رطوبت ساز برای چه افرادی مناسب تر است؟

همان طور که تاکنون متوجه شدید، دستگاه رطوبت ساز بسته به نوع و اندازه آن می تواند برای محیط های مختلفی کاربرد داشته باشد. به همین دلیل تقریباً همه گلخانه داران به یک دستگاه رطوبت ساز نیاز دارند تا بتوانند دمای هوای گلخانه را در شرایط مناسب تنظیم کنند. علاوه بر این، افرادی که دچار بیماری های تنفسی هستند و یا به هر دلیلی پوست خشکی دارند هم می توانند از دستگاه رطوبت استفاده کنم تا رطوبت از دست رفته را به پوست خود بازگردانند.

چگونگی انتخاب بهترین دستگاه رطوبت ساز

اگر شما هم قصد خرید دستگاه رطوبت ساز را دارید، بهتر است قبل از خرید به فاکتورهای متعددی توجه کنید. سپس بر اساس این فاکتورها و مشورت با فروشنده، بهترین رطوبت ساز را برای محیط مورد نظر خود انتخاب نمایید. مهم ترین فاکتورهایی باید برای خرید به آنها توجه کنید، عبارت اند از:

  • توجه به مساحت محیط مورد نظر و میزان رطوبت مورد نیاز
  • در نظر گرفتن فعالیت مورد نظر در محیط
  • توجه به کیفیت اتصالات و قطعات
  • بهره مندی از سنسور فراصوت
  • امکان متصل شدن به آب شهری
  • قابلیت اتصال رطوبت دیجیتال اکسترنال
  • قابلیت خاموش شدن بعد از به اتمام رسیدن آب به صورت خودکار
  • دقت به ویژگی های فیزیکی محصول
  • توجه به سایر دستگاه های فعال
  • در نظر گرفتن دمای محیط
  • توجه به جنس دیواره سالن
  • داشتن خدمات پس از فروش و گارانتی

نکاتی برای تمیز نگه داشتن رطوبت ساز

روش های مختلفی برای شستشو و تمیز نگه داشتن رطوبت ساز وجود دارند. با این حال، بهترین و ساده ترین روشی که می توانید خیلی راحت از آن استفاده کنید، این است که هر هفته دستگاه را با استفاده از جوهر نمک، سرکه و یا سفید کننده رقیق شده بشویید. فاکتورهای متعددی مانند مواد معدنی موجود در آب، میزان ماندن آب، کیفیت هوا، سرعت تجمع ذرات و سایر موارد این چنینی، باعث آلوده شدن رطوبت ساز می شوند و شما باید به صورت هفتگی آن را تمیز کنید.

نکاتی برای تمیز نگه داشتن رطوبت ساز

سخن پایانی

 در این مقاله اطلاعات کاملی درباره دستگاه رطوبت ساز در اختیار شما قرار دادیم. همان طور که گفتیم، استفاده از رطوبت ساز باعث می شود که شما بتوانید خیلی راحت دما مورد نیاز را در محیط مورد نظر خود تنظیم کنید. البته توجه داشته باشید که باید حتماً برای خرید این دستگاه، به فاکتورهای متعددی مانند متراژ محیط، دلیل استفاده، کیفیت و سایر موارد این چنینی دقت کنید. می توانید بهترین و با کیفیت ترین دستگاه رطوبت ساز را از فروشگاه مهپاش با قیمت کاملاً مناسب خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *