رطوبت ساز ها و مه پاش از جمله دستگاه هایی هستند که امروزه در طیف وسیعی از صنایع و مشاغل به کار گرفته می شوند. اثر بخشی مفید این دستگاه ها باعث شده تا در شکل های گوناگون و کاربرد های مختلف تولید شوند. هدف اصلی این دستگاه ها ، تولید مه و رطوبت به روش های مختلف و کیفیت های متفاوت است.
عملکرد همه آن ها به این صورت است که قطرات آب را به ذرات ریز تبدیل کرده و در محیط پخش می کنند. این عمل باعث افزایش رطوبت محیط می شود. در ادامه شما را با انواع سیستم های رطوبت ساز و مه پاش و کاربرد هر یک آشنا می کنیم.
اگر شما عزیزان مایل به بهرهمند از مزیتهای رطوبت ساز و یا مه پاش میباشید ما به شما عزیزان پیشنهاد میکنیم تا در سریعترین زمین ممکن با کارشناسان تیم مه پاش صنعت در ارتباط باشید تا با مشاوره کاملا رایگان شما عزیزان را در روند تهیه مه پاش کمک کنند؛ این تیم با پشتوانه سالها تجربه میتواند بهترین گزینه برای شما عزیزان باشد، جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس ۰۹۱۹۴۶۹۰۶۴۹ در ارتباط باشید.
۱- رطوبت ساز خانگی مهم ترین نوع رطوبت ساز ها
رطوبت ساز خانگی میزان رطوبت را در یک اتاق یا در کل خانه زیاد می کند و در حقیقت یک محیط دلنشین در منزل ایجاد می کند.
استفاده از این دستگاه خانگی باعث تنفس راحت تر و احساس راحتی بیشتری در منزل شده و فضای دلنشین تری را در منزل به وجود می آورد.
کاربرد های دستگاه رطوبت ساز خانگی محدود نیست و با اضافه کردن مواد ضد عفونی کننده می توان محیط را ضد عفونی کرد، همچنین می توان از دستگاه به عنوان خوشبو کننده محیط استفاده کرد.
از رطوبت ساز کوچک و خانگی علاوه بر استفاده در منزل می توان در مکان های دیگری مانند مطب ها، درمانگاه ها، دفاتر کاری، آرایشگاه ها و… استفاده کرد.
رطوبت ساز های خانگی مصرف آب و برق بسیار کمی دارند و در عین حال بی صدا می باشند.

دستگاه بخور و سیستم عملکردی آن
دستگاه بخور در مکان هایی با آب و هوای گرم و خشک و یا در فصول سرد سال که رطوبت هوا کاهش می یابد مورد استفاده قرار می گیرد.
دو نوع اصلی دارد که در هر دو نوع رطوبت به هوای محیط اضافه می شود.
- بخور گرم: از گرما برای تولید بخار گرم استفاده می کند و مصرف برق بیشتری دارد.
- بخور سرد: از روش های دیگر برای تولید بخار سرد استفاده می کند.
دستگاه های بخور برای رفع ترک لب، خشکی پوست، سرفه های مکرر، خونریزی بینی، مشکلات سینوسی و پاک سازی هوا بسیار مناسب هستند.

مه پاش نازلی چه کاربردهایی برای ما دارد؟
سیستم مه پاش نازلی یک ابزار کاربردی برای خنک کردن و افزایش رطوبت محیط است. این سیستم بر اساس فشار آب و چند نازل کار می کند، به این صورت که آب توسط پمپ فشار قوی از مخزن مکش و فشرده می شود و سپس به سمت نازل پمپاژ می شود.

نازل های مه پاش دارای روزنه های بسیار ریزی هستند و آب را به صورت قطرات بسیار ریز و پودری شکل در محیط پخش می کند. این ذرات قبل از اینکه به سطح زمین برسند با جذب گرمای محیط تبخیر می شوند. در نتیجه دمای هوای محیط کاهش پیدا کرده و رطوبت نیز افزایش پیدا میکند.
به دلیل تجمع هوای گرم در لایه های بالایی سیستم مه پاش نازلی باید در بخش های بالایی و نزدیک به سقف اجرا شود.
انواع سیستم رطوبت ساز نازلی و تفاوت های آن ها
سیستم مه پاش نازلی در دو مدل برقی و ساده تولید میشود. مدل ساده این نوع رطوبت ساز بسیار کم هزینه است و نیازی به برق ندارد. این سیستم در مسیر لوله کشی آب محل مورد نظر اجرا می شود. این نوع مه پاش بر اساس فشار آب لوله کشی شده کار میکند و معمولا ظرفیت بسیار پایینی دارد و انتخاب مناسبی برای بالکن، حیاط و باغچه های کوچک است.
مه پاش نازلی برقی قدرت بسیار بالایی در تولید مه دارد و در انواع فشار قوی، فشار متوسط و کم فشار تولید می شود. قدرت و ظرفیت این دستگاه با توجه به وسعت محیط و نیاز کاربر قابل تغییر است، بنابراین در محیط های کوچک و بزرگ می توان از این رطوبت ساز استفاده کرد.
از کاربرد های سیستم مه پاش می توان به معادن، کارخانه ها، گل خانه ها، سالن های پرورش قارچ، مرغداری ها، دامداری ها، رستوران ها و فودکورت ها اشاره کرد. همینطور می توان از این سیستم در فضای باز رستوران ها و کافه ها و منازل استفاده کرد تا علاوه بر خنک کردن محیط منظره چشم نوازی نیز ایجاد شود.
برای خرید و راه اندازی مه پاش نازلی نیاز به یک طرح و نقشه اصولی است. شما باید با توجه به وسعت محیط، طول مسیر، شرایط آب و هوایی و نوع کاربری فرم مه پاش را طراحی کنید و تعداد نازل ها، شکل توزیع آن، نوع پمپ و ظرفیت آن را مشخص کنید.
برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق(لینک سایت) با مشاوران ما در ارتباط باشید.
رطوبت ساز التراسونیک و روش عملکرد آن
رطوبت ساز التراسونیک از روش ارتعاش صدا با فرکانس فوق العاده زیاد یعنی بالاتر از محدوده شنوایی انسان برای تولید رطوبت استفاده می کند. با ارتعاشات این دستگاه ذرات بسیار ریز آب به هوا منتقل می شوند و رطوبت محیط را تامین می کنند. رطوبت حاصل از این دستگاه ها سرد است.
رطوبت ساز التراسونیک در انواع خانگی و صنعتی تولید می شوند. در این دستگاه ها هر چه که تعداد پیزوسرامیک ها بیشتر باشد، توان مه پاشی دستگاه بیشتر است و قیمت آن نیز افزایش پیدا می کند. این نوع رطوبت ساز ها جزو بی صداترین نوع رطوبت ساز ها در بازار حساب می شوند و در صنایع، تاسیسات صنعتی، کارخانه ها و مکان های مختلف دیگری کاربرد دارند.

از معایب این دستگاه این است که باید حتما از آب مقطر در آن استفاده کرد در غیر اینصورت گرد و غبار زیادی در محل مورد استفاده ایجاد می شود، زیرا برای این دستگاه فیلتر جذب رسوبات معدنی تعبیه نشده است.
مه پاش پروانه ای یا دیسکی و کاربرد آن در میان رطوبت ساز ها
مه پاش پروانه ای یا به اصطلاح دیسکی نوعی دستگاه تولید رطوبت سرد است که از طریق ذرات پودری آب محیط را خنک می کند. در این نوع مه پاش آب توسط یک پمپ بر روی یک پروانه یا دیسک در حال چرخش پاشیده شده و به ذرات ریز شبیه به مه تبدیل می شود.
سپس این ذرات توسط پروانه دستگاه که با سرعت زیاد در حال چرخش است در محیط پخش می شوند. این نوع رطوبت ساز بیشتر در مکان هایی کاربرد دارد که کیفیت رطوبت تولید شده مهم نباشد و همچنین حساسیتی نسبت به قطرات درشت آب و جریان هوای شدید وجود نداشته باشد. از معایب این دستگاه خیس شدن محیط، مصرف برق بالا و سر و صدای زیاد است.

مه پاش های پروانه ای بیشتر در مرغداری ها، دامداری ها و سالن های پرورش قارچ کاربرد دارند. این نوع رطوبت ساز امکان اتصال به زمان سنج و کنترلگر دما و رطوبت را دارد.
رطوبت ساز گرم صنعتی و هدف از ساخت آن
رطوبت ساز گرم صنعتی بیشتر با هدف عمل آوری خمیر در قنادی ها و کارخانه های پخت نان حجیم و نیمه حجیم استفاده می شود. شاید شما هم نان و شیرینی را خورده اید و از تازه بودن آن تعجب کرده اید طوری که فکر کردید همین الان تولید شده است، در این کارگاه ها از دستگاه رطوبت ساز گرم برای عمل آوری خمیر استفاده می شود.
در برخی از کارگاه های قدیمی به منظور ارزان تر بودن مواد اولیه از جوش شیرین و بکینگ پودر برای عمل آوری خمیر استفاده می کنند که در نهایت منجر به تولید محصول بی کیفیت می شود. استفاده از این دستگاه درواقع کیفیت محصول خروجی را بهتر از قبل می کند.

در روش های قدیمی وقتی که خمیر را عمل آوری می کنند قسمت رویه خمیر خشک تر از قسمت های داخلی آن شده و مدت زمان زیادی طول می کشد تا خمیر عمل آید. اما با استفاده از دستگاه رطوبت سازگرم این امکان فراهم شده است تا بهترین کیفیت خمیر عمل آمده را در کمترین زمان مشاهده کنید.
استفاده از این دستگاه نیز بسیار ساده خواهد بود، ابتدا یک محفظه میسازند و خمیر را درون آن قرار می دهند و رطوبت ساز شروع به کارکرده و درون محفظه را پر از بخار مینماید به همین سادگی میتوان از رطوبت ساز گرم در عمل آوری خمیر برای تولید نان ها و شیرینی ها استفاده کرد.
استفاده دیگر از این دستگاه در سالن های کوچک پرورش قارچ است که هم گرمایش و هم رطوبت مورد نیاز را تامین می نماید.
سخن آخر
در این مقاله سعی بر این داشتیم تا شما عزیزان را با هرآنچه که میبایست در رابطه با رطوبت ساز و مه پاش بدانید آشنا کنیم، امیدواریم که این مطالب برای شما عزیزان بوده باشد؛ لازم به ذکر است که در روند تهیه و نصب مه پاش هرگونه سوال و یا ابهامی در ذهن شما عزیزان ریشه زد میتوانید از مشاوره رایگان تیم مه پاش صنعت بهرهمند شوید؛ جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس ۰۹۱۹۴۶۹۰۶۴۹ در ارتباط باشید.